Головна Хрестищенська гімназія Красноградської міської ради Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 22:12
Меню сайту

Форма входу

Пошук

www.mon.gov.ua

http://pedpresa.ua

https://legalaid.gov.ua

Головна » 2021 » Січень » 11 » Безпека дитини - спокій родини!
00:23
Безпека дитини - спокій родини!

Шановні батьки!

У зв’язку з організацією дистанційного навчання з 11.01.2021 до 22.01.2021 Ваші діти залишатимуться вдома. Прохання нагадати дітям правила безпечної поведінки в побуті. 

Безпека дитини є основною ланкою в комплексі виховання дитини. Якщо дитина перебуває вдома, це зовсім не означає, що вона в повній безпеці. Навіть якщо ваша дитина спокійна й виявляє незначну цікавість до навколишніх предметів, все одно необхідність заходів обережності від одержання дитиною травми має бути обов’язковою. Залишаючи дитину саму вдома, необхідно провести з нею комплекс профілактичної роботи і в доступній для її віку формі пояснити, які з навколишніх предметів можуть заподіяти їй травму і що користування даними приладами для неї категорично заборонено.  Залишаючи дитину саму, необхідно створити їй всі умови, щоб дитині не було нудно, щоб вона або навчалася, або дивилася дитячі фільми, розглядала або читала книги. Якщо ж дитину не забезпечити улюбленим заняттям, грою, то вона знайде для себе заняття, що буде викликати в неї інтерес, незалежності від того, небезпечно це для її життя чи ні. Проводячи профілактичні заходи безпеки, варто пам'ятати, що не та дитина слухняна, яку часто карають, а та, яка не почуває самотності, а відчуває постійну підтримку своїх батьків. У більшості випадків відсутність виховання або недостатнє виховання дитини батьками призводить до того, що вона намагається самостійно вивчати навколишній світ, пізнавати його, що часто призводить до одержання дітьми травм і каліцтв.

Найбільший скарб кожної людини - її життя та здоров’я.

Пам’ятка для батьків «Як убезпечити дитину вдома»

Безпека дитини вдома – це цілий комплекс заходів безпеки. Щоб убезпечити дитину від побутового травматизму, по-перше, навчіть її правил безпеки життєдіяльності; по-друге, необхідно зменшити потенційну небезпеку в домівці.  Ознайомте дитину із правилами безпеки життєдіяльності як із певним ритуалом, обов’язковим для кожного члена родини.  Регулярно розмовляйте з дитиною на теми побутової безпеки, користуючись кожним зручним приводом. Не лише розповідайте, а й ставте запитання, аби переконатися, що вона все зрозуміла. Періодично повертайтеся до «пройдених» тем, говоріть у різні способи про одне й те саме.

Створіть умови для безпечного перебування вдома. Кухонна плита становить загрозу для дитини насамперед через ризик отримання опіків. Аби запобігти цьому: не дозволяйте дитині гратися з плитою, навіть якщо подачу газу припинено; сірники мають бути недоступні дітям.   Для зберігання хімічних засобів оберіть місце, недосяжне для дітей: зачинені тумбочки або шафки, встановлені на достатній висоті. Окрім того, не зберігайте побутову хімію поруч із продуктами харчування. Ці самі заходи застосовуйте й щодо лікарських препаратів. 

Якщо необхідно залишити дитину вдома саму, навчіть дитину:

користуватися телефоном, щоб вона знала, як зателефонувати батькам, а також в аварійні служби. Налаштуйте на домашньому телефоні кнопку «швидкого набору», натиснувши на яку дитина зможе миттєво зв’язатися з кимось із батьків;

нікому не відчиняти вхідні двері. У батьків (бабусі з дідусем) є свої ключі, тож їй краще взагалі не підходити до дверей, якщо хтось чужий натисне вхідний дзвінок;

самостійно гратися, малювати, ліпити, розфарбовувати тощо, поки батьків немає, дитина розважатиме себе у безпечний спосіб.

9 відео для дітей про безпеку

Переглядів: 205 | Додав: Володимирівка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Січень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz